Voel je lijf, erken je grenzen en creëer je geluk. Want dat is je geboorterecht.

OVER SYLVIA

Foto: Mary Brommers

"Geboorte geven is Sacred en hoort thuis in het Sacred domein van vrouwen.
Deze verantwoordelijkheid is ons toevertrouwd met ons lijf
."

z


EVEN VOORSTELLEN


Hoi!
Mijn naam is Sylvia Dijkstra.

Als Baarmoedersjamaan help ik moeders emotioneel herstellen van hun niet-erkende traumatische bevalling. Het raakt me in mijn hart hoe veel schrijnende bevallingsverhalen ik intussen ben tegengekomen. En ik vind het beangstigend hoe groot de industrie rondom geboorte is geworden, terwijl de moeders en de kinderen en ook de vaders steeds meer afhankelijk worden gemaakt van de 'experts' die een natuurlijke manier van bevallen nagenoeg onmogelijk maken met hun protocollen.


DE MAAT WAS VOL
In een chatgroep ging het gesprek over lotus geboorte en ik gaf mijn visie daar over. Er reageerden een aantal vrouwen op die vertelden over hun eigen traumatische bevalling en ik rijkte uit naar ze om ze te helpen helen. En toen dacht ik, maar dit traumatische gebeuren is niet sporadisch, dit is systematisch. En dat klopt niet. Er worden stelselmatig moeders en baby's mishandeld bij de bevalling door de protocollen van de geboortezorg en ook voor de vaders is het traumatiserend om mee te maken terwijl ze machteloos zijn. Hier wil ik wat aan doen. Ik kan de moeders helpen herstellen, ik kan hun verhaal gehoor geven, ik kan bijdragen aan het bewustzijn dat geboorte geven Sacred is en dat wij vrouwen de regie weer terug nemen over de manier waarop we geboorte geven. Ons lichaam, onze regels.

ZO IS HET NU

Ik wijd mijn praktijk toe aan het het bekrachtigen van deze enorm sterke moeders, die ondanks de verschrikkingen die ze hebben doorstaan, nog steeds staan en het beter willen maken voor zichzelf en hun gezin. En ik voel me geroepen om de Oermoeder in hun naar boven te halen zodat ze zich door niets en niemand meer van de wijs laten brengen, zeker niet als het aankomt op geboorte geven en moederlijk instinct. Die oermoeder hoop ik zelf nog eens te mogen worden en in de tussentijd verzamel ik moeders om me heen die elkaar steunen en sterken om geboorte weer terug te brengen in het Sacred domein van vrouwen.


BAARMOEDER SJAMAAN

De Baarmoeder is de plek van creatie, oerwijsheid en intuïtie. Een plek van onverschrokken compassie.

Maar ook de plek waar pijn, verdriet, teleurstelling, schuld, schaamte en zelfs wrok en haat vastgehouden kunnen worden door onverwerkte grensoverschrijdende situaties. En dat heeft verstrekkende gevolgen voor het welzijn. Als ik kijk naar onze wereld dan zie ik een mensheid in crisis, met de potentie om paradijs op aarde te crëeren. En daar wil ik aan bijdragen want ik ben hier niet voor niets.

Wat als elke vrouw beseft dat zij zelf Baarmoedersjamaan is. Zelfs als ze afscheid heeft moeten nemen van haar Baarmoeder. Dit begint uiteraard met voorleven. Lief zijn voor de bron waarin creatie tot leven komt. Mijn eigen Baarmoeder. En van daaruit 'spreken' tot andere Baarmoeders. Zodat elke vrouw met wie ik in gesprek raak voelt dat ik niet alleen met haar praat maar ook met de Baarmoedersjamaan in haar. En dat elke man met wie ik in in gesprek raak voelt dat ik niet alleen met hem praat maar ook met de Baarmoederhoeder in hem. Omdat we zelfhelende wezens zijn die elkaar nodig hebben en dit zelfhelende vermogen in elkaar kunnen versterken.
 
HIER HOUD IK MEZELF AAN
Ik ben onverschrokken compassioneel, ik erken en geef woorden aan het onbespreekbare, ik maak licht met nuchtere humor, ik vertrouw op mijn intuïtie, ik maak af waar ik aan begin, ik hervind altijd mijn midden.

MIJN VISIE
verschrokken compassioneel,10 EIGEN-AARDIG-HEDEN

Ik vind het leuk om zaadjes uit groentes en fruit te verzamelen en op te kweken

Mijn menstruatiebloed gebruik ik om planten en grond te voeden

Ik vind het heerlijk om te buikdansen

Een goed kampvuur sla ik niet over

Ik vind het gezellig om eters over de vloer te krijgen en dan kook ik graag


Wat ik enorm kan waarderen is dat mensen namen correct zeggen / spellen

Ik houd van lezen, vooral als het gaat om zelfhelende thema's


Sinds mijn 11e heb ik een bril maar ik geloof dat op een dag mijn zicht natuurlijk hersteld zal zijn

Woordgrapjes en woordspelingen vind ik enorm leuk, als het maar niet ten koste gaat van iemand anders

Ik heb een achtergrond als beeldend kunstenares en maakte realistische portretten
Als Baarmoedersjamaan houd ik me bezig met helende kunst en ik beschouw mezelf als helend kunstenares


WAT ANDEREN OVER MIJ ZEGGEN

Dankbaarheid, liefde en magie


“Ik kwam door een heel diep stuk heling, stieken denkend, dat een ander dat stuk kan opvullen.hoewel ik wist en weet dat dat niet zo is.maar de pijn was mega. Het verlangen nog steeds groot op een bepaald stuk.ik voel duidelijk 2 maanden later dat er tijdens de sessie veel is geheeld.geen idee wat en hoe. Voel alleen veel magie, dankbaarheid en liefde voor dit cadeau. Ben gewoon heel erg fan van Sylvia en haar zuivere en zachte krachtige energie”


Agnes Schwerwacher

-Agnesland

Veel diepe oerwijsheid


“Sylvia is een vrouw met veel diepe oerwijsheid. Altijd even rustig en vol vertrouwen helpt ze mijn innerlijke wereld te ontwarren en weer de wijsheid van mijn Baarmoeder te voelen. Sylvia combineert zachte aanraking met aardse aanwezigheid. Ik voel me bij haar gedragen en ze heeft me geholpen om de speelse sensuele energie in mijzelf te omarmen. Waardoor ik met meer plezier en gemak kan spelen in mijn leven en in mijn bedrijf.
En dat werpt zijn vruchten af”


Noah van Ras

-Creation Collective