Voel je lijf, erken je grenzen en creëer je geluk. Want dat is je geboorterecht.

Gastblog Judith Bruin van de Sacred Sex Academy

Versluiering


In elk mensenleven dalen er zeven sluiers over ons neer. Zeven energetische lagen die ons beschermen tegen een vaak overweldigende wereld. Als kind zijn je ouders verantwoordelijk voor jouw veiligheid, maar wanneer je opgroeit wordt de afstand tussen hen en jou steeds groter en dus heb je een andere vorm bescherming nodig: de zeven sluiers. Dat versluieren is een natuurlijk proces wat iedereen doormaakt en al begint vanaf de conceptie. Zodra de eicel bevrucht is daalt de eerste sluier over je neer: er komt een sluier tussen jou en het aardse bestaan waarvoor je gekozen hebt. Een heilig moment en het begin van een mystieke reis, waarbij je misschien wel ‘alles’ wat je weet achter je laat om je volledig op dit leven te kunnen richten.


De tweede sluier daalt over je neer tijdens de geboorte. Als de tijd is gekomen dat de baby geboren wil worden, komt hij of zij meestal via het geboortekanaal. Tijdens de geboorte ervaar je als baby zo de immense krachten van de natuur: je hoofd wordt samengedrukt, er is slijm, vocht, soms bloed en je hoort de geluiden die je moeder maakt. Door dit (heftige) geboorteproces leer je als baby ook wat vaginaseksualiteit is. Immers: een bevalling ís seksualiteit. Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen. Als vrouw kun je door geboren te worden middels een natuurlijke bevalling goed je grenzen aangeven en echt genieten van vaginale seks. En een man voelt en respecteert grenzen als hij de vagina penetreert. Ben je door een keizersnede geboren, is de kans aanwezig dat dit lastiger voor je is (gewwest).


De derde sluier daalt neer tijdens het afnavelen. Na een (natuurlijke) geboorte ligt de baby tussen de benen van de moeder. Sommige moeders drukken meteen na de geboorte de baby tegen hun borst en anderen kijken met verwondering naar het wonder dat net is geboren of ze laten het over aan de vroedvrouw wat er met hun baby gebeurt. Soms is het ook na een keizersnede mogelijk dat de baby direct bij de moeder wordt gelegd. Soms is dat niet mogelijk of was het niet de gewoonte. Lig je als gezonde baby tussen de benen van je moeder en mag jij je natuurlijk instinct volgen, dan kruip je over het naakte lijf van de moeder naar haar borsten.


Als een moeder ook haar natuurlijk instinct kan en mag volgen, is ze waarschijnlijk óf naakt bevallen óf ze heeft ondertussen haar buik en borsten ontbloot. De baby wurmt zich een weg omhoog, over de buik naar de borst en ervaart hoe bloot op bloot met een seksuele lading voelt: een moeder die net vanuit een oerkracht is bevallen, die haar baby half huilend, half lachend, half euforisch, half verdoofd en half nat aanraakt. Streelt. Die jou (hopelijk) dolgelukkig welkom heet en onvoorwaardelijk van je houdt.

Dit hele proces raakt verstoord als je weggehaald wordt, omdat je meteen gewassen of gewogen wordt, of als je medische zorg nodig hebt. Natuurlijk gaat medische zorg voor én het laat sporen na: je raakt het vermogen om te kunnen genieten van natte seks (deels) kwijt.


De vierde Versluiering: het aankleden

Idealiter ben je als pasgeboren baby zelf omhoog gekropen, lig je op de buik en sabbel je aan de tepel. Door de zuigkracht van de baby wordt de baarmoeder van de moeder gestimuleerd en als het goed is komt de placenta vrij. Langzaam kalmeren moeder en kind. De baby ligt bloot aan de borst met handdoeken om hem of haar heen. Het adrenaline-peil daalt en de handdoeken worden vochtig en koud: het is tijd voor de volgende versluiering: moeder en kind worden gewassen en krijgen kleren aan, waarbij de fysieke afstand weer iets groter wordt.

Je groeit verder op, logeert een keer bij opa en oma en je gaat onder andere naar school. Dus daalt de volgende sluier over je heen. School zou een veilige omgeving moeten zijn, maar dat is het niet. In ons schoolsysteem word je namelijk gestimuleerd om zo veel mogelijk in je hoofd aanwezig te zijn. Dat leidt (onbewust) tot een onveilig gevoel waarin je niet jezelf kunt en durft te zijn, ook niet als je zwanger bent. Je kunt namelijk alleen jezelf zijn als je je veilig voelt in je lichaam. Je lichaam is je kompas.


Voor veel zaken blijven je ouders verantwoordelijk, zoals bijvoorbeeld voedsel, een warm dak boven je huis, kleding, scholing en veiligheid. Maar je gaat ook zelf steeds meer eigen verantwoordelijkheid dragen, door bijvoorbeeld zelf te bepalen of je wel of niet je jas aan doet en met wie je wilt spelen. Of je probeert dat zelf te bepalen. Daar komt de zesde sluier goed bij van pas. Want natuurlijk word je nieuwsgierig naar andere kinderen op school of op de BSO. Er wordt nog goed op je gepast door je vrijheid te kaderen, maar daarbinnen vind je steeds meer je eigen weg. Je huilt niet meer als mama of papa weggaan en je begint aan het opbouwen van je sociale context. De veiligheid en intimiteit die het gezin biedt is fijn én je gaat steeds zelfstandiger op pad. Dan kunnen ouders het kind ook niet meer constant beschermen.


En dan komt het moment dat je iemand anders meer dan leuk gaat vinden. Met de zevende sluier die over je neerdaalt sluit je je kindertijd af. Het versluieren is afgerond en de liefdesbaby is uitgegroeid tot puber of jong volwassenen. Dus … het ontsluieren met een vriendje of vriendinnetje kan beginnen. De zevende sluier die over je neerdaalt is tevens de eerste sluier die zich opent als je een ander, speciaal iemand ontmoet. Het ontsluieren gebeurt eigenlijk in tegenovergestelde richting en door voor elke sluier de tijd te nemen kun je voelen of je echt met deze persoon verder wilt.

Wil je meer over het Versluieren lezen? Ga dan naar: deze link


En heeft deze blog je geraakt omdat je bijvoorbeeld een miskraam of abortus hebt (moeten) ondergaan? Dan vind je het misschien fijn om te luisteren naar: deze podcast.


Weet je dat Sylvia bij mij de opleiding tot Sexual Healing Coach heeft gedaan. En zoals dat gaat met uitmuntende studentes kiezen zij hun eigen specialisatie. Ik ben dan ook superblij dat Sylvia het Sluitings-ritueel van mijn dochter gaat begeleiden.

Wil je meer weten over het sluitingsritueel van Sylvia? Klik dan hier.

Bemin jezelf,

Judith Bruin