Voel je lijf, erken je grenzen en creëer je geluk. Want dat is je geboorterecht.

Als je het op de heupen hebt

"hard times require furious dancing", dat zei Alice Walker, de schrijfster van The Color Purple.

Waarom? Dansen brengt je terug in je lijf, zorgt dat de zorgen die je hebt door je systeem kunnen stromen de aarde in, het helpt met loslaten, je schud het letterlijk van je af, het maakt de prettige stofjes aan in het lichaam, je geeft met handen en voeten aan wat je niet kan zeggen, het stopt het eindeloos malen in je hoofd, je kan plezier maken met anderen, of gewoon met jezelf thuis op je favoriete muziek. En naderhand voel je je opgeruimder, heb je genoten, gelachen, gespeeld, energiek en als het bedtijd is moe voldaan.

En als je hier ook nog eens flink je heupen losmaakt, guess what, dan raakt je bekken goed doorbloed.

Als je het op de heupen hebt, dan ben je ergens goed klaar mee en je hebt het te lang verduurd. Dan ben je te lang serieus geweest, met de benen over elkaar, op karakter door, de shit van anderen op jezelf voor laten gaan. Uitputtend.

Dat geeft spanning, je lontje wordt er niet niet langer op en je voelt je gewoonweg minder vrij tot letterlijk opgesloten in je eigen lijf.

Niet zo vreemd ook, want spanning verkrampt. Het vervelende is dat onze levensenergie dan ook niet meer zo vrij kan stromen. Merk je dat je kaken dan ook gaan klemmen? Yes, laat ze maar even los. En adem breed en diep naar je bekken. Geniet van je uitademing.

Zo dicht zit dat met elkaar verbonden.

Snap je dat dit invloed kan hebben op conceptie, zwangerschap, bevallen, post-partum en ook op de ontwikkeling van een kind?

Hard times require furious dancing!

Wanneer heb jij voor het laatst gedanst?

Met oerkracht,

Sylvia